فناوری اطلاعات یکی از رشته‌های ارشد مهندسی کامپیوتر است. در واقع فناوری اطلاعات یک رشته بین رشته‌ای کامپیوتر و برق است. دانشجویان این رشته باید بتوانند به درستی از اطلاعات استفاده کنند. اگر می‌خواهید در این رشته قبول شوید، باید منابع مناسبی را انتخاب و به درستی مطالعه نمایید. همچنین باید تایم مطالعاتی خود را تعیین و بازه‌هایی را برای مرور تعیین، تا تسلط لازم را کسب کنید. با مطالعه این مقاله خواهیم آموخت چگونه برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم.

شناخت منابع کنکور

قبل از خرید منبع، بهتر است تحقیقی در خصوص منابع کنکور ارشد فناوری اطلاعات داشته باشید. معمولا هر ساله از طرف سازمان سنجش منابع کنکور ارشد اعلام می‌شود. در ادامه به منابع ارشد این رشته اشاره خواهیم کرد.
اولین گام برای موفقیت در کنکور ارشد انتخاب منبعی مناسب است. پس در گزینش آن دقت لازم را داشته باشید. از جمله مواردی که در زمان انتخاب منبع باید به آن توجه داشته باشید عبارت است از:

  • در نظر گرفتن تایم آزاد مطالعه

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم

شما باید کتابی متناسب با تایم آزاد خود خریداری نمایید. برای مثال اگر تنها چند ماه تا کنکور باقی مانده و تایم روزانه کمی برای مطالعه دارید، خرید کتبی با تعداد صفحه بالا مناسب شما نیست.

  • نوشتار و بیان مطالب واضح باشد.
  • تمامی نکات کنکور را در برگیرد.
  • به بررسی عمیق مطالب پرداخته باشد.
  • دارای تست برای سنجش باشد.
نام درس ضریب
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی) ۱
اصول و مبانی مدیریت ۱
دروس مشترک ساختمان‌های گسسته ۴
ساختمان داده
طراحی الگوریتم
مهندسی نرم‌افزار
شبکه‌های کامپیوتری
دروس تخصصی مشترک سیستم‌های عامل ۲
طراحی پایگاه داده‌ها
هوش مصنوعی

هدف و برنامه مطالعاتی داشته باشید.

دومین نکته در پاسخ به سوال چگونه برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم، تعیین هدف مطالعاتی به صورت هفتگی است. دقت داشته باشید که هدف‌های غیر منطقی تعیین نکنید. مثلا بگویید این هفته قصد دارم 80 ساعت درس طراحی الگوریتم را مطالعه کنم. اگر بتوانید این هدف را با تعداد صفحات کتاب تعیین کنید برنامه‌ای دقیق‌تر خواهید داشت.
هرچه هدف مطالعاتی شما دقیق‌تر باشد و به انجام آن پایبندتر باشید سریع‌تر پیشرفت خواهید کرد. در زمان مطالعه دروس برای ارشد رشته فناوری اطلاعات بین بازه‌های مطالعاتی خود زمان استراحت در نظر بگیرید. به طور معمول بعد از هر یک ساعت و نیم مطالعه باید یک استراحت پانزده دقیقه‌ای داشته باشید.
دقت داشته باشید، دروس را در طول هفته به صورت پراکنده قرار دهید و هر روز یک درس را مطالعه نکنید. اگر یک روز انگیزه مطالعه درسی را نداشتید، برنامه خود تغییر دهید. هر چه برنامه مطالعاتی شما مطابق میلتان باشد، بازده بهتری دریافت خواهید کرد.

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم 1

نحوه مطالعه صحیح دروس رشته فناوری اطلاعات

بسیاری از افراد تصور می‌کنند اگر روزی 13 ساعت مطالعه داشته باشند، به نتیجه مطلوب خود خواهند رسید؛ اما باید بدانید که در بحث کنکور کیفیت از کمیت مهم‌تر است. ممکن است داوطلبی با میانگین مطالعه روزی 13 ساعت به موفقیت برسد، ولی داوطلب دیگری با همین ساعت مطالعه رتبه دلخواه خود را کسب نکند. پس تمرکز و کیفیت مطالعه اولین و اساسی‌ترین شرط موفقیت است. برای اینکه بتوانید به طور صحیحی مطالعه کنید باید به موارد ذیل دقت داشته باشید:

  • مطالب را با سرعت و بدون دقت نخوانید.
  • به طور پیوسته درس بخوانید تا بتوانید بین فصول مختلف کتاب ارتباط برقرار کنید.
  • تمرکز و دقت خود را در زمان مطالعه بالا ببرید.
  • موارد حواس‌پرتی و مزاحم را از محیط مطالعه خود دور کنید.
  • حداقل دوبار پس از مطالعه یک درس آن را خلاصه‌نویسی کنید.
  • برای دروس محاسباتی زیاد تمرین کنید.
  • مشکلاتتان را یادداشت کنید.
  • پس از یادگیری مسئله‌ای، بدون نگاه به پاسخ مجدد آن را حل کنید.
  • از تکنیک تصویرسازی ذهنی استفاده کنید.
  • مفاهیم را عمیق مطالعه کنید.
  • پس از اتمام مطالعه تست آموزشی بزنید.

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم؟ 1

نحوه مرور دروس ارشد فناوری اطلاعات

بسیاری از افراد پس از شکست در کنکور می‌گویند ما آموختیم چگونه برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم؛ اما بازه‌های مرور را رعایت نمی‌کردیم و در زمان کنکور بخش زیادی از مطالب را فراموش کرده بودیم. بنابراین اگر پس از یک مطالعه عمیق و درست، بازه‌هایی را برای مرور مشخص نکنید، عملاً مطالعه شما بی‌فایده بوده است؛ چراکه مطالب پس از مدتی فراموش می‌شوند؛ اما با مرور منظم می‌توانید مطالب را به حافظه بلندمدت خود بسپارید و از فراموشی مطالب جلوگیری کنید. انواع مرور شامل موارد زیر می‌شود:

  • مرور از روی کتاب
  • مرور از روی خلاصه‌نویسی
  • مرور با تست
  • مرور قسمت‌های مهم و هایلایت شده

بسیاری از روانشناسان معتقدند حدود 24 ساعت پس از مطالعه نزدیک به 80 درصد مطالب فراموش می‌شوند؛ به همین دلیل باید بازه‌های مرور به طور هدفمند مشخص شوند. این بازه‌ها به صورت زیر هستند:

  • چند ساعت پس از مطالعه
  • یک روز بعد از مطالعه
  • یک هفته بعد از مطالعه
  • یک ماه پس از مطالعه
  • سه ماه پس از مطالعه

در مورد رشته فناوری اطلاعات یکی از بهترین روش‌ها برای مطالعه استفاده از فلش کارت و جعبه لایتنر است. به کمک فلش کارت‌ها می‌توانید فرمول و روابط مهم دروسی مانند ریاضیات گسسته را به حافظه بلندمدت خود بسپارید و به کمک جعبه لایتنر لغات زبان را حفظ و مرور کنید.

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم؟ 2

روش صحیح تست زدن

پس از مرحله مطالعه، برای تثبیت مطالب و رسیدن به تسلط لازم است تست بزنید. اگر بتوانید مطالب را فصل به فصل تست بزنید، مطالب انباشته نمی‌شوند و سریع‌تر مرور می‌کنید. همچنین توجه داشته باشید که نباید تمام تست‌های یک فصل را در یک روز بزنید؛ بلکه باید بازه‌های مشخصی را در یک الی دو هفته برای تست‌زنی تعیین کنید. با این روش می‌توانید مطالب را به طور مکرر مرور نمایید. نحوه تست‌زنی به طور کلی به دو دسته فیدبک و واشبک تقسیم‌بندی می‌شود که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.

روش تست‌زنی فیدبک

به نظر شما آیا تنها مطالعه صحیح می‌تواند پاسخی برای سوال چگونه برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم، باشد؟ در پاسخ باید گفت خیر؛ چراکه تنها زمانی برای کنکور آماده می‌شوید و مطالب در حافظه شما تثبیت می‌شود که به طور مکرر تست بزنید.
در این روش تعداد مشخصی تست را تعیین و شروع به حل تمامی سوالات می‌کنید. پس از اتمام سوالات به سراغ کلید تست رفته و پاسخ تشریحی سوالاتی که نزده‌اید یا غلط زده‌اید را مطالعه و سپس یک‌بار مجدد برای خود سوال را حل می‌کنید. در این روش می‌توانید نقاط ضعف خود را پیدا و رفع کنید.

روش تست‌زنی واشبک

هدف از روش واشبک رفع اشکال و مرور مطالب است. برای مثال تست‌های فصل اول درس ساختمان‌های گسسته را بیاورید. سوال یک را حل کنید. سپس به سراغ پاسخ تشریحی آن بروید. اگر موفق به حل سوال نشده بودید یا پاسخ شما غلط بود، صفر تا صد سوال را مجدد حل کنید.
نکته این روش این است که تا زمانی که یک سوال را نتوانید به درستی حل کنید اجازه عبور از آن را نخواهید داشت. همچنین اگر نیاز بود به جزوه رجوع کنید، تنها مجاز هستید مطالب مربوط به آن تست را مرور نمایید.

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم 2

دوران جمع‌بندی برای ارشد فناوری اطلاعات

شاید بعد از مرحله مطالعه و مرور مهم‌ترین زمان دوران جمع‌بندی باشد. این دوران بازه طلایی برای داوطلبان کنکور محسوب می‌شود؛ چراکه مطالبی که فراموش کرده بودند را می‌توانند در این زمان مرور کنند و توان پاسخگویی خود به سوالات کنکور را بالا ببرند.
در دوران جمع‌بندی باید سوالات کنکورهای سال‌های گذشته رشته فناوری اطلاعات را بخوانید. سعی کنید طبق زمان برگزاری کنکور، یک کنکور شبیه‌ساز داشته باشید تا بارها و بارها جلسه کنکور برایتان تکرار شود. همچنین در این زمان می‌توانید از خلاصه‌نویسی‌ها، فلش کارت‌ها و جعبه لایتنر برای مرور مطالب استفاده کنید. نقاط ضعف خود را در نظر داشته باشید و بازه‌های زمانی را برای رفع آن‌ها تعیین نمایید.

دفتر برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید!

یکی از لازمه‌های کنکور، داشتن دفتر برنامه‌ریزی است. شما باید در دفتر برنامه‌ریزی دروسی که هر روز مطالعه می‌کنید را یادداشت نمایید. همچنین ساعات مطالعه و تعداد تست زده شده نیز باید ثبت شود تا روند پیشرفت خود را شاهد باشید. در ادامه نمونه‌ای از جدول برنامه‌ریزی آورده شده است.

روز و تاریخ نام دروس تعداد تست تعداد ساعات مطالعه
شنبه ساختمان‌های گسسته 10 تست 2:00 ساعت
زبان عمومی 20 تست 2:00 ساعت
ساختمان داده‌ها 1:30 ساعت
یک‌شنبه طراحی الگوریتم 10 تست 2:00 ساعت
طراحی پایگاه داده 2:00 ساعت
زبان عمومی 20 تست مروری 1:30 ساعت

برا موفقیت در کنکور ارشد IT لازم است تا ترتیب و اولویت مطالعه دروس را بدانید. در قدم اول دو درس مهندسی نرم‌افزار و پایگاه داده را مطالعه کنید. اگر دانشگاه مدنظرتان تهران و امیرکبیر است، دروس ساختمان داده، طراحی الگوریتم و زبان را نیز به طور موازی با دروس قدم اول در برنامه روزانه خود بگنجانید.
دقت داشته باشید که قبل از مطالعه ساختمان‌های گسسته به مدت یک هفته درس ریاضیات پایه را مطالعه کنید تا مطالب پایه‌ای و اولیه برایتان یادآوری شود. قدم دوم را به درس سیستم‌های عامل و مرور دروس قدم اول اختصاص دهید. در قدم سوم می‌توانید درس هوش مصنوعی را قرار دهید. در قدم چهارم مرور دروس گذشته و مطالعه دروس اصول و مبانی مدیریت و شبکه‌های کامپیوتری قرار دارد.

برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم؟ 3

کلام پایانی

رشته فناوری اطلاعات یا آی تی از جمله رشته‌های پرطرفدار در بین جوانان است. این رشته در دنیای امروز نقش و جایگاه ویژه‌ای داشته و افراد تحصیل کرده در آن نیز از پرستیژ کاری بالایی برخوردارند. ما در این مقاله تلاش کردیم به سوال چگونه برای ارشد فناوری اطلاعات درس بخوانیم، به درستی پاسخ دهیم تا بتوانید در این رشته تحصیل کنید و در آینده از فرصت‌های شغلی متنوع و جذاب این رشته بهره‌مند شوید. امیدواریم با مطالعه این مقاله راه صحیح مطالعه کنکور ارشد را آموخته باشید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد امین شکری دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

کانال تلگرام نکته طلایی: @noktetalaee

به این مقاله امتیاز دهید