افراد علاقمند به رشتۀ کامپیوتر علاوه بر تلاش در جهت به‌روز نگه‌داشتن اطلاعات خود و کسب مهارت بیشتر در حوزۀ نرم‌افزار، باید بدانند که یکی دیگر از شروط موفقیت در این رشته، قوی بودن پایه در بعضی از دروس می‌باشد. آیا شما نیز رشتۀ کامپیوتر را برای تحصیل در دانشگاه برگزیده‌اید؟ با ما همراه باشید تا دروس بااهمیت و اساسی در این رشته را مورد بررسی قرار دهیم. آشنایی با دروس مهم و تأثیرگذار باعث می‌شود تا با شناخت کامل‌تری وارد رشتۀ کامپیوتر شوید.

چگونه وارد رشتۀ جذاب و پرطرفدار کامپیوتر شویم؟

ورود به رشتۀ کامپیوتر پیش‌شرط‌هایی دارد. با آشنایی با این راهکار‌ها می‌توانید مسیر خود را برای ورود به دنیای تکنولوژی و کامپیوتر هموار کنید. اگر شما دانش‌آموز سال نهم هستید و قصد دارید در رشتۀ کامپیوتر تحصیل کنید؛ باید از روش‌های رسیدن به رشتۀ کامپیوتر اطلاع یابید. به‌طور کلی دو روش برای انتخاب رشتۀ کامپیوتر وجود دارد؛ ورود در سال نهم ورود پس از گرفتن مدرک دیپلم. این دو روش را با جزئیات بیشتری در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رشته کامپیوتر در چه درس هایی باید قوی باشد 1

انتخاب رشتۀ کامپیوتر از سال نهم

برای ورود به رشتۀ کامپیوتر از این روش، در پایان امتحانات خرداد ماه می‌توانید در برگۀ هدایت تحصیلی و فرم‌های مشاوره برای انتخاب رشته، رشتۀ کامپیوتر را ثبت کنید. شرط معدلی که برای انتخاب رشتۀ کامپیوتر تعریف شده عبارت است از: دارا بودن مجموع نمرات ۳۰ بدون ضریب در درس‌های ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در امتحانات خرداد یا شهریور در دورۀ اول متوسطه. نمرۀ درس ریاضی بسیار مهم است و نباید کمتر از ۱۰ باشد.

با دارا بودن شرایط گفته شده، از طریق تکمیل فرم برای ادامه تحصیل در رشتۀ کامپیوتر وارد هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای یا کاردانش شوید. در دبیرستان‌هایی که رشته‌های نظری دارند، رشته‌های فنی و مهارتی چون کامپیوتر تدریس نمی‌شود. مزیت این روش در آن است که دانش‌آموز از مقاطع پایین به‌صورت تخصصی وارد رشتۀ مورد نظر خود می‌شود و می‌تواند تسلط فراوانی بر روی زیرشاخه‌های رشتۀ کامپیوتر کسب کند.

روش دیگر، انتخاب رشتۀ ریاضی و فیزیک در دبیرستان است. با این شیوه، پس از گرفتن مدرک دیپلم و شرکت در کنکور می‌توانید در انتخاب رشته برای دانشگاه، کامپیوتر را انتخاب نمایید. البته بدون شرکت در کنکور نیز می‌توانید رشتۀ کامپیوتر را با استفاده از شرط معدل در تعدادی از دانشگاه‌های سراسری و دولتی که در دفترچه تعیین می‌شود، بخوانید.

در انتخاب این دو روش نیز باید توجه داشته باشید که اگر در دروس پایه ریاضیات و محاسبات خیلی قوی نیستید و به رشتۀ کامپیوتر علاقه دارید، بهتر است از طریق هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش وارد رشتۀ مورد نظر خود شوید. برای ورود به دانشگاه نیز می‌توانید با دارا بودن معدل بالا وارد دانشگاه‌های فنی شده و کامپیوتر بخوانید. اما اگر علاقه و توانایی زیادی در درس‌های مربوط به ریاضیات دارید، انتخاب رشتۀ ریاضی و فیزیک منطقی‌تر خواهد بود. با این روش، پس از اخذ دیپلم و دارا بودن رتبۀ خوب در کنکور می‌توانید در یکی از دانشگاه‌های سطح عالی کشور در رشتۀ کامپیوتر تحصیل کنید.

انتخاب رشتۀ کامپیوتر بعد از گرفتن مدرک دیپلم

در این مرحله اگر قصد تحصیل رشتۀ کامپیوتر در دانشگاه را دارید، دو روش پیش روی شماست. اگر در هنرستان فنی حرفه‌ای درس خوانده‌اید، به‌صورت ناپیوسته، بدون کنکور و باشرط معدل می‌‌توانید رشتۀ کامپیوتر را در دانشگاه ادامه دهید، ما قبلا یک مطلبی با عنوان بررسی نحوه ورود به رشته کامپیوتر بدون کنکور صفر تا ۱۰۰ را در سایت منتشر کرده ایم که پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه بفرمائید.

در دانشگاه‌های فنی، عمدۀ توجه بر کسب مهارت های عملی است. چنان‌چه دیپلم رشتۀ ریاضی و فیزیک دارید، پس از شرکت در کنکور و برخورداری از رتبۀ مطلوب می‌توانید رشتۀ کامپیوتر را در دانشگاهی که قبول شده‌اید بخوانید. در دانشگاه‌های سراسری و دولتی بیشتر بر مباحث پایه و تئوری تمرکز می‌شود تا کسب مهارت‌های عملی.

رشته کامپیوتر در چه درس هایی باید قوی باشد 2

این درس ها برای رشته کامپیوتر مهم هستند

اکنون که با روش‌های انتخاب رشتۀ کامپیوتر آشنا شدید، بهتر است بدانید که لازمۀ موفقیت در این رشته، پایه و بیس قوی داشتن در برخی دروس است. اساس این درس‌ها را ریاضیات گسسته تشکیل می‌دهد. همچنین داشتن تسلط کافی بر روی زبان انگلیسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در ادامه با جزئیات بیشتری به بیان این دروس می‌پردازیم:

ریاضیات

اگر بیس قوی در ریاضیات و آمار ندارید یا علاقمند به محاسبات پیچیده و زمان‌بر نیستید، پیشنهاد می‌شود در انتخاب رشتۀ کامپیوتر بازبینی کنید. اما اگر ریاضیات شما از زمانی که این درس را در مقاطع مختلف گذرانده‌اید، قوی بوده و به آن علاقه دارید رشتۀ کامپیوتر مناسب شماست. اساس رشتۀ کامپیوتر را ریاضیات تشکیل می‌دهد. بخش مهمی از ریاضیات را ریاضیات گسسته تشکیل داده که تسلط بر آن یادگیری دروسی همچون مدار منطقی، ساختمان داده، معماری کامپیوتر را تسهیل خواهد کرد.

ریاضیات برای کامپیوتر

زبان انگلیسی

اگر می‌خواهید در رشتۀ مهندسی کامپیوتر موفق شوید، باید زبان انگلیسی شما از سطح بالایی برخوردار باشد. در این رشته باید فرد توانایی مطالعه، فهم و پیاده‌سازی منابع و دیتابیس‌ها را دارا باشد. تمامی منابع برای امور مربوط به کامپیوتر به زبان انگلیسی ارائه می‌شود، پس داشتن پایۀ قوی انگلیسی یا تقویت کردن آن شرطی اساسی برای موفقیت در این رشته است.

زبان انگلیسی برای رشته کامپیوتر

فهرستی از دروس تخصصی رشتۀ کامپیوتر

ساختمان گسسته

این درس، زیر مجموعه‌ای از ریاضیات است. به مطالعۀ ساختار‌هایی از ریاضیات که گسسته هستند، ساختمان گسسته گفته می‌شود. ساختمان گسسته جزء دروسی است که در ترم‌های اول دانشجویان باید آن را بگذرانند. این درس از آن جهت مهم است که در آن دانشجو باید همان‌طور که رایانه مشکلات را برطرف می‌کند یاد بگیرد تفکر و تحلیل کند. ابعاد گسترده‌تر کاربرد درس ساختمان گسسته را می‌توان تجزیه و تحلیل الگوریتم‌ها، شناخت زبان‌های متفاوت برنامه‌نویسی و رمزنگاری را نام برد.

ساختمان داده و طراحی الگوریتم

این درس جزء دروس بنیادی در رشتۀ کامپیوتر محسوب می‌شود. ساختمان داده به ذخیره و سازماندهی داده‌ها به شیوه‌ای خاص در جهت استفادۀ مؤثر از داده‌ها گفته می‌شود. طراحی الگوریتم نیز به فرآیندی که برای حل یک مسئلۀ خاص به کار برده می‌شود، گفته می‌شود. در این درس‌ها با مفاهیم اولیۀ ساختار‌های داده همچون Linked List، Queue، Stack آشنا می‌شوید و سپس با کاربست طراحی الگوریتم می‌توانید از این مفاهیم در جهت نوشتن برنامه‌های کامپیوتری مؤثرتر بهره ببرید. بخش بزرگی از موفقیت در رشتۀ کامپیوتر مستلزم تسلط کافی بر روی مباحث این درس می‌‌باشد.

مدار منطقی

درس مدار منطقی را هم دانشجویان رشتۀ کامپیوتر و هم رشتۀ مهندسی برق باید بگذرانند. در این درس، دانشجویان روش تولید پروسۀ منطقی ورودی و خروجی با استفاده از مقدار‌های عددی صفر و یک یاد می‌گیرند. اگر این درس را به‌خوبی یاد بگیرید، می‌توانید پس از پایان تحصیل در جهت توسعۀ تلفن همراه، رایانه و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی به عنوان مهندس طراحی دیجیتال مشغول به‌کار شوید.

پایگاه داده

در دنیای تکنولوژی مدرن امروزه، داده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. بنابراین فردی که در حوزۀ داده‌ها تخصص، تسلط و مهارت کافی داشته باشد به‌راحتی می‌تواند مشغول به‌کار شود. در این درس، دانشجویان با طیف وسیعی از مبانی همچون مدل‌سازی، ایجاد پایگاه داده، نمایش داده و غیره آشنا می‌شوند.

کلام آخر

در این نوشتار، مروری بر رشتۀ جذاب و پرطرفدار کامپیوتر داشتیم و روش‌های انتخاب این رشته را شرح دادیم. دربارۀ موفقیت در این رشته نیز بیان کردیم که هر فرد به تناسب میزان تسلط به مباحث ریاضی، آمار و زبان انگلیسی و همچنین میزان علاقۀ شخصی به رشتۀ کامپیوتر می‌تواند در آن موفق شده و مهارت‌های زیادی را کسب کند تا در نهایت بتواند از طریق این رشته کسب درآمد نماید. ‌امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد و شما را در انتخاب صحیح مسیر حساس و مهم انتخاب رشته راهنمایی نماید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد امین شکری دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

کانال تلگرام نکته طلایی: @noktetalaee

5 از 5