امروزه عصر تکنولوژی بوده و تصور دنیایی بدون تکنولوژی سخت است. با استفاده مدام مردم از کامپیوتر، اینترنت و… نیاز به رشته مهندسی کامیپوتر در دنیا ثابت شده است. این رشته در ایران دارای دو گرایش سخت افزار و نرم ا‌فزار است. در رشته نرم افزار کامپیوتر به مسائلی نظیر برنامه نویسی و سیستم عامل پرداخته خواهد شد و دانشجویان می توانند بعد گذراندن دوره کارشناسی، کنکور کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و یا نرم افزار را شرکت کنند و امکان تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد. داوطلبان کنکور می‌توانند با در نظر گرفتن علاقه و توانمندی‌های خود رشته نرم افزار کامیپوتر را انتخاب نمایند؛ اما مهم‌ترین دغدغه دانش‌آموختگان این رشته بازار کار و آینده شغلی آن‌ها است. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق‌تری از این رشته و آینده شغلی آن خواهیم پرداخت.

بازار کار رشته نرم افزار کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر از محبوبیت بالایی در بین متقاضیان برخوردار است؛ از این رو هر روزه با پیشرفت روز افزون این رشته روبرو هستیم. دانش‌آموخته رشته نرم افزار کامپیوتر برای کسب بهترین موقعیت شغلی لازم است تا در برخی حوزه‌های مربوط به این رشته از مهارت بالایی برخوردار باشد.

شغلی رشته نرم افزار کامپیوتر 1

برخی از مشاغلی که مهندسان نرم افزار کامپیوتر می‌توانند در آن مشغول به کار شوند شامل موارد ذیل می‌باشد:

  • مهندسی داده
  • مهندسی نرم افزار
  • مهندسی امنیت نرم افزار
  • مهندسی پایگاه داده
  • برنامه نویسی
  • برنامه نویسی برنامه‌های موبایل
  • مهندسی امنیت اطلاعات
  • مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

آینده شغلی رشته نرم افزار کامپیوتر در ایران

رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر از جمله رشته‌های رایج و پرطرفدار در ایران است. از طرفی با گسترش تکنولوژی و علم کامپیوتر و به خصوص هوش مصنوعی در جامعه کنونی جایگاه شغلی مهندسان کامپیوتر در ایران بهتر شده است. مهندسان کامپیوتر در ایران می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی در حوزه‌های مربوط به طراحی نرم افزار، طراحی وب، برنامه‌نویسی و… مشغول به کار شوند. همچنین می‌توانند به عنوان مدرس در دانشگاه تدریس کنند یا اینکه از طریق آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی در شرکت‌های حوزه کامپیوتر مشغول به کار شود. تقریباً تمامی ارگان‌ها برای بخش‌های مختلف سازمان خود نیاز به متخصصان ماهر کامپیوتر دارند. به گفته برخی از محققان، رشته کامپیوتر از جمله پردرآمدترین شغل‌های دنیا است؛ چراکه فرد می‌تواند در کنار شغل دولتی، به صورت مستقل نیز کار و کسب درآمد کند.

کار رشته نرم افزار کامپیوتر

آینده شغلی رشته نرم افزار کامپیوتر در جهان

در خارج از کشور نیز فرصت‌های شغلی زیادی برای رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر وجود دارد. پس اگر قصد مهاجرت دارید، ابتدا بهتر است کشور مقصد خود را از لحاظ نیاز به این رشته بررسی کنید،
سپس به سراغ سایت‌های کاریابی خارجی بروید؛ اما خیالتان راحت باشد که چه در ایران چه در خارج از کشور کسی با علم کامپیوتر بیکار نخواهد ماند؛ چراکه عصر حاضر، عصر فناوری و تکنولوژی بوده و هر سازمانی مایل است تا با علم نرم افزار جانی تازه به تجارت خود ببخشد. سوئیس، کانادا و استرالیا به ترتیب سه مقصد اصلی برای مهندسین کامپیوتر هستند. درآمد بالای مهندسان کامپیوتر سوئیس از جمله مواردی است که بسیاری از افراد برای مهاجرت به این کشور وسوسه می‌شوند.

میزان درآمد رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر در ایران و جهان

با توجه به گستردگی رشته کامپیوتر و وجود مشاغل مختلف در این حوزه میانگین درآمد حاصل نیز متفاوت خواهد بود. همچنین بسته به اینکه فرد در یک دستگاه دولتی یا به صورت شخصی کار کند نیز میزان درآمد متفاوتی خواهد داشت؛ اما به طور کلی در ایران در دستگاه‌های اجرایی حقوق افراد شاغل در حوزه‌های نرم افزار، طراحی وب و کارشناس فنی بین 12-15 میلیون تومان است و چنانچه افراد در پست‌های مدیریتی کار کنند می‌توانند تا 25 میلیون تومان در ماه نیز درآمد کسب کنند؛ اما میزان این درآمدها برای مشاغل و پروژه‌های شخصی کاملا متفاوت خواهد بود.

شغلی و بازار کار رشته نرم افزار کامپیوتر 1

برای بررسی میزان درآمد در کشورهای خارجی باید توجه ویژه‌ای به مهارت و تحصیلات خود داشته باشید؛ چراکه این دو مورد از جمله عواملی هستند که تاثیر مستقیمی در جایگاه شغلی و درآمد شما خواهند داشت. میزان درآمد در هریک از کشورهای خارجی متفاوت خواهد بود. میزان درآمد در برخی از این کشورها به شرح ذیل می‌باشد:

کشور میزان درآمد
سوئیس 7-9 هزار دلار ماهیانه
کانادا 5 هزار دلار ماهیانه
ایتالیا 62431 دلار سالیانه
آمریکا 7-9 هزار دلار ماهیانه
نروژ 71993 دلار سالیانه

مهندسان نرم افزار کامپیوتر چه وظایفی دارند و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

قبل از ورود به بازار کار رشته نرم افزار کامپیوتر در ایران و جهان لازم است ویژگی‌هایی را در خود پرورش دهید و با وظایف خود آشنا شوید. متخصصین کامپیوتر باید توانایی کار تیمی و روحیه جستجوگری داشته باشند؛ چراکه برخی از فعالیت‌های این حوزه مانند برنامه نویسی و پروژهای بزرگ نیاز به همکاری افراد بیش‌تری دارد. همچنین این افراد باید از هوش ریاضی بالایی برخوردار باشند و بتوانند در موقعیت‌های مختلف مسائل را به گونه‌ای مناسب تحلیل و حل کنند.

شغلی رشته نرم افزار کامپیوتر

پس چنانچه با روحیات خود آشنا نیستید، لازم است تا یک تست شخصیت شناسی بدهید. این تست روند استخدام شما را سریع‌تر خواهد کرد؛ چراکه کارفرمایان به دنبال افرادی با خصوصیات نام برده شده هستند؛ اما پس از ورود به این حوزه کاری مهندسان کامپیوتر چه وظایفی خواهند داشت؟ در ادامه برخی از وظایف متخصصان این رشته ذکر شده است:

  • طراحی وب
  • طراحی و توسعه نرم افزارهای مختلف
  • پشتیبانی و حل مشکلات نرم افزارها
  • بررسی نیاز کاربران و ساخت نرم افزارهای جدید
  • افزایش کارایی نرم افزارهای از قبل ساخته شده
  • برنامه نویسی

سخن پایانی

هرساله تعدادی زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان در مقاطع هنرستان و دانشگاه در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل می‌کنند. گرچه این رشته شامل دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است؛ اما بازار کاری گرایش نرم افزار از وضعیت بهتری برخوردار است. توجه داشته باشید که برای کسب درآمد بالا در رشته نرم افزار کامپیوتر نیاز است تا در حوزه مورد علاقه خود در این رشته مهارت کافی را کسب کنید؛ چراکه مهارت و میزان تخصص رابطه مستقیمی با درآمد و آینده شغلی شما خواهد داشت. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در خصوص آینده شغلی رشته نرم افزار کامپیوتر در اختیار شما قرار داده باشیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید با ما درمیان بگذارید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد امین شکری دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

کانال تلگرام نکته طلایی: @noktetalaee

به این مقاله امتیاز دهید