شغل های رشته کامپیوتر به قدری گسترده هستند که هر ساله افراد زیادی وارد این رشته تحصیلی می‌شوند و بدون نگرانی برای آینده شغلی خود به تحصیل در آن می‌پردازند. این موضوع به ویژه برای خانم‌هایی که قصد دارند به واسطه یک شغل پردرآمد، از لحاظ مالی مستقل باشند اهمیت بسیاری دارد.
رشته کامپیوتر از آن دسته رشته‌هایی است که به واسطه وسعت بالای خود، جایگاه‌های مختلفی را بر اساس ظرفیت ذهنی و جسمی خانم‌ها، برایشان ایجاد می‌کند. برای موفق شدن در این راه لازم است پشتکار، صبر و حوصله و دقت بالایی داشته باشید. شغل‌های مربوط به این رشته در سه گرایش مختلف نرم افزار، سخت افزار و شبکه‌های کامپیوتری قرار می‌گیرند که در این مقاله قصد داریم به آن‌ها بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

بازار کار گرایش‌های مختلف رشته کامپیوتر

همانطور که گفته شد، رشته کامپیوتر دارای سه گرایش اصلی است. با توجه به اینکه امروزه در بسیاری از مشاغل از نرم افزار، سخت افزار و شبکه استفاده می‌شود، بازار کار مناسبی برای فارغ التحصیلان این رشته و متقاضیان کنکور کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر خواهد داشت. در حوزه سخت افزار برای رسیدن به درآمد مناسب باید وارد حوزه تعمیرات کامپیوتر و لپ تاپ و همینطور موبایل شوید.
هر چقدر که شغل های رشته کامپیوتر در زمینه سخت افزار مورد پسند خانم‌ها نیست اما شاخه نرم افزار توانسته است نظر آن‌ها را جلب نماید. نرم افزار کامپیوتر به طور کلی به سه بخش طراحی وب سایت، نرم افزار و دیتابیس و همینطور شبکه‌های کامپیوتری تقسیم بندی می‌شود و دارای بازار کار خوبی است. در ادامه بازار کار هر یک از این حوزه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

بازار کار گرایش‌های مختلف رشته کامپیوتر

بازار کار طراحی وب سایت

در میان شغل های رشته کامپیوتر طراحی وب سایت مناسب خانم‌هایی است که خلاق و خوش فکر بوده و به صورت مداوم در حال یادگیری و آموزش باشند. پشتکار بالا در این حرفه امکان رسیدن به درآمد بسیار بالا را برای شما فراهم می‌سازد. با در نظر گرفتن این موضوع که تعداد شرکت‌ها و موسسات روز به روز در حال افزایش است، بازار کار مهندسین طراحی وب سایت نیز گسترده‌تر می‌شود.

بازار کار طراحی نرم افزار و دیتابیس

طراحی نرم افزار از دیگر شغل های رشته کامپیوتر است که بازار کار گسترده‌ای در سطح داخلی و خارجی دارد. به عنوان مثال شرکت مایکروسافت در این زمینه به صورت گسترده فعالیت دارد. امروزه با توجه به اینکه کشور ایران به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت است، تقاضا برای انجام طراحی نرم افزارهای گوناگون نیز رو به صعود خواهد بود.

بازار کار شبکه های کامپیوتری

شبکه کار، فردی است که در یک یا چند رشته از شغل های رشته کامپیوتر شامل طراحی، راه اندازی، نگهداری، نظارت و مدیریت شبکه کامپیوتری مهارت داشته و نقشی را ایفا کند. به عنوان مثال متخصص شبکه، تحلیل گر، سرپرست و تکنسین شبکه و همینطور متخصص تحقیق و توسعه شبکه برخی از عناوین شغلی این حیطه شغلی است. این افراد بازار کار گسترده‌ای دارند که شامل انواع سازمان‌های دولتی و غیر دولتی و صنایع مختلف می‌شود.

بازار کار شبکه های کامپیوتری

شغل های رشته کامپیوتر در ایران

بازار مشاغل این حوزه در ایران بسیار پررونق است و هر ساله تعداد افراد استخدام شده در سازمان‌های دولتی و خصوصی و همینطور فعالیت به عنوان کارآفرین و مدیر استارت‌آپ‌ها افزایش می‌یابد. رشته کامپیوتر نیز رشته‌ای با وسعت بسیار زیاد است که مشاغل بسیاری را در بر می‌گیرد. با توجه به زیاد بودن شغل های رشته کامپیوتر ما آن‌ها را در جدولی برای شما آماده کردیم تا راحت‌تر به آن دسترسی داشته باشید.

 

 

 

 

 

نرم افزار کامپیوتر

مهندس طراحی و توسعه نرم افزار، مدیر پروژه نرم افزاری، مهندس تست نرم‌افزار

طراح نرم‌افزار موبایل، مهندس رایانش ابری، مهندس علم داده، مهندس عملیات توسعه نرم‌افزار، معمار نرم‌افزار، مهندس داده، مهندس برنامه‌های امنیتی، مهندس بینایی ماشین (Computer Vision)، مهندس یادگیری ماشین و هوش مصنوعی

مهندس iOS و اندروید، برنامه نویسان سیستم عامل و سایر زبان‌ها و فریم ورک‌های مختلف برنامه نویسی تحت وب و ویندوز

طراح بازی‌های کامپیوتری، مهندس تضمین کیفیت نرم‌افزار، مهندس امنیت سایبری

برنامه نویسی های بک اند و فرانت اند، Full Stack، مهندس جاوا اسکریپت

 

 

سخت افزار کامپیوتر

مهندسان هوافضا، دانشمندان علوم کامپیوتر و اطلاعات، مدیران کامپیوتر و سیستم‌های اطلاعاتی، معماران شبکه‌های کامپیوتری

برنامه نویسان زبان‌های میکروکنترلر و Processor، مهندسین برق و الکترونیک، مدیران شبکه و سیستم‌های کامپیوتری، طراحان قطعات و بردهای الکترونیکی،

پشتیبان سخت‌افزار و تجهیزات جانبی، از جمله پردازنده (CPU)، چاپگرها و درایوهای دیسک، پسیو کار و نصاب تجهیزات شبکه

 

 

شبکه‌های کامپیوتری

مدیر و مسئول شبکه، کارشناس مانیتورینگ شبکه، مستندساز شبکه کامپیوتری،

مهندس شبکه سیسکو، کارشناس آنتی ویروس شبکه، نیروی هلپ دسک شبکه، کارشناس پشتیبانی شبکه، ادمین شبکه و سرویس‌ها، مهندس شبکه مایکروسافت، کارشناس زیرساخت شبکه، کارشناس VOIP و Digital PBX

موارد مورد نیاز برای استخدام در شغل های رشته کامپیوتر

ابتدایی‌ترین و اصلی‌ترین مواردی که می‌تواند کارفرما را تحت تاثیر قرار دهد، داشتن یک رزومه قوی، مدرک دانشگاهی معتبر از دانشگاه‌های برتر و همینطور داشتن گواهینامه‌های فنی و آموزش‌های تخصصی در زمینه کامپیوتر است. گذشته از تمام این موارد، یک مهندس کامپیوتر باید توانایی‌های فردی همچون توانایی ایجاد ارتباط موثر نیز داشته باشد.

بسیاری از کارفرمایان در طول مصاحبه برای شغل های رشته کامپیوتر متقاضی را در زمینه مهارت‌های فردی آزمایش می‌کنند؛ زیرا رشد و پیشرفت در این زمینه از آن کسانی است که بتوانند مهارت‌های فردی خوب و مناسبی داشته باشند. اگر بخواهیم به طور کلی مهارت‌های فردی را نام ببریم می‌توانیم بگوییم که این مهارت‌ها عبارتند از: ارتباط و تعامل اجتماعی، توانایی تجزیه و تحلیل مسائل، هوش و خلاقیت در حل مسئله، داشتن روحیه تیمی و مشارکتی و مدیریت زمان.

استخدام در شغل های رشته کامپیوتر

دلایل نیاز علوم کامپیوتر به خانم‌ها

به طور کلی وجود نیروهای کار مختلف سبب می‌شود تا نوآوری و خلاقیت بیشتری را در اختیار داشته باشیم که به دنبال آن ایده‌های بهتری نیز به وجود می آیند. گسترده بودن شغل های رشته کامپیوتر سبب شده تا خانم‌ها فرصت‌های شغلی بسیاری داشته باشند.
با توجه به اینکه امروزه زنان بسیاری در این زمینه مشارکت ندارند، صنعت کامپیوتر با مسئله کمبود نیروی خانم مواجه است. امروزه نیاز جامعه به متخصصان علوم کامپیوتر در حال افزایش است و در سراسر جهان خانم ها به حضور در این صنعت تشویق می‌شوند.

بازار کار شغل های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها در خارج از کشور

در عصر فناوری و کامپیوتر، تقاضا برای استخدام مهندسین متخصص و حرفه‌ای در شغل های رشته کامپیوتر از طرف سازمان‌های بزرگ و شرکت‌های غول فناوری در جهان افزایش یافته است. در شرکت‌های خارجی حفظ تعادل میان متخصصین مرد و زن بسیار پراهمیت بوده و در هنگام تامین نیروی انسانی مورد توجه قرار می‌گیرد.

با توجه به اینکه طبق آخرین مطالعات انجام شده، تنها 18 درصد از جمعیت رشته‌های علوم کامپیوتری را خانم‌ها تشکیل داده‌اند؛ بدین ترتیب شرکت‌های خارجی جهت تامین متخصص حرفه‌ای خانم در زمینه شغل های رشته کامپیوتر با مشکل مواجه هستند.
این موضوع امکان آن را برای شما فراهم می‌سازد که به عنوان یک خانم متخصص بتوانید به صورت فریلنسری و دورکاری با این شرکت‌ها همکاری داشته باشید و درآمد بالایی از این راه کسب کنید. علاوه بر این در صورتی که قصد مهاجرت دارید نیز، نیازی به نگرانی برای آینده شغلی خود نخواهید داشت.

بازار کار شغل های رشته کامپیوتر

برترین شغل های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها

برای ورود به حوزه مشاغل کامپیوتری مواردی همچون تخصص، مهارت و توانایی‌های فردی است که مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد و جنسیت در این زمینه اهمیت خاصی ندارد. با این حال برخی از شغل های رشته کامپیوتر انعطاف بیشتری دارند و قابلیت انجام به صورت دورکاری را نیز دارا هستند. به طور معمول این نوع مشاغل بیشتر مورد توجه و استقبال خانم‌ها قرار می‌گیرند. در ادامه به چند شغل برتر این رشته برای خانم‌ها می‌پردازیم:

  • برنامه نویسی: برنامه نویسی شامل دسته‌های متعددی است و از برنامه نویسی وب و موبایل تا برنامه نویسی نرم افزارهای مختلف را در بر می‌گیرد. درآمد تقریبا بالای این کار در کنار استقلال کاری و امکان حفظ تعادل میان زندگی و کار، سبب شده تا بتوان از آن به عنوان یکی از بهترین شغل های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها یاد کرد.
  • تحلیل‌گر داده: با توجه به این موضوع که خانم‌ها قابلیت تمرکز و دقت بالایی دارند، می‌توانند در این کار بسیار موفق عمل کنند.
  • معمار فضای ابری: با در نظر گرفتن این موضوع که انتقال داده‌ها به فضای ابری روز به روز در حال افزایش است، اهمیت این شغل نیز به طور مداوم افزایش می‌یابد. بر همین اساس معماران فضای ابری درآمد بالایی نیز دارند.
  • طراحی رابط کاربری: به طور کلی می‌توان گفت که تقریبا تمام سازمان‌ها به یک طراح رابط کاربری نیاز دارند؛ انجام این شغل معمولا در سازمان‌های مرتبط با حوزه فناوری به صورت حضوری و در سایر سازمان‌ها به صورت برون سپاری نیز انجام می‌شود.

برترین شغل های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها

کلام پایانی

با توجه به گستردگی و تنوع بالای شغل های رشته کامپیوتر برای خانم‌ها، بسیاری از مشاغل دیگر را نیز می‌توان نام برد که هر یک دارای جذابیت‌های خاصی هستند. نکته مهم در انتخاب این شغل‌ها، در نظر گرفتن علایق، تخصص و توانایی‌های هر فرد است.
مشاغل کامپیوتری امنیت شغلی بالایی دارند و از سوی دیگر با توجه به رشد و پیشرفت جوامع مختلف، هر ساله تقاضای بیشتری برای استخدام نیروی متخصص از سوی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ مطرح می‌شود. کافیست رشته خود را با علاقه انتخاب کنید و در زمینه شغلی خود تجربه، تخصص و مهارت کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین شغل برای پیدا کنید.

همچنین هر گونه سوالی در مورد کلاس‌های آنلاین کنکور کامپیوتر و یا تهیه فیلم‌ها و یا رزرو مشاوره تک جلسه‌ای تلفنی با استاد امین شکری دارید می‌توانید به طرق زیر از تیم پشتیبانی بپرسید:

کانال تلگرام نکته طلایی: @noktetalaee

به این مقاله امتیاز دهید